Het huis

In de Edsersheerd worden kamers op de begane grond en de verdieping verhuurd aan bewoners. Op de kamers is een aanrecht of een vaste wastafel met koud water aanwezig. Toiletten en douches zijn op meerdere plaatsen in het gebouw aanwezig en worden gedeeld door de bewoners. In de huiskamer is gelegenheid tot gezamenlijk eten, het doen van gezamenlijke activiteiten en gezamenlijk recreëren. Hier staat een pooltafel, hangt een dartbord en is een televisie aanwezig. Ook liggen er diverse puzzels en gezelschapsspellen. In een aparte telefooncel bevindt zich de huistelefoon voor de bewoners. Deze werkt met muntinworp. De centrale keuken is ingericht voor het koken van maaltijden voor grotere groepen. Bewoners kunnen hier in overleg ook zelf koken wanneer ze dat willen. Er is een wasmachine die door de bewoners gebruikt kan worden, ook deze werkt met muntinworp. Daarnaast is er een wasdroger aanwezig.De kamers
Op de Edsersheerd hebben we grotere en kleinere kamers, die binnen afgesproken kaders en in overleg met de leiding naar eigen smaak en inzicht kunnen worden ingericht.
In veel kamers is een linnenkast aanwezig, evenals vloerbedekking en gordijnen. Elke kamer heeft een wastafel of een aanrecht met koud water.
De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de kamer. Alle vaste lasten zijn bij de huurprijs inbegrepen.
De borg bedraagt 200 euro, die bij de aanvang van de huur wordt betaald.