De omgeving

De Edsersheerd ligt in een landelijke omgeving aan een doodlopende weg, Stichtinglaan 2, die eindigt in het natuurgebied “De Baggerputten”. In dit gebied zijn enkele uitgegraven veenplassen, waarin met een vergunning gevist kan worden. Tijdens het wandelen kan men genieten van de natuur, de vele soorten vogels, bloemen en planten en afgeplagde grond, waar zelfs zonnedauw en orchideeën te bewonderen zijn. In het gebied zijn ook konijnen, reeën en ander klein wild te zien. Bij uitstek een plaats om tot rust te komen! Dit natuurgebied hoort bij het lintdorp Slochteren, dat samen met andere dorpen de gemeente Slochteren vormt. Fietstochten in de omgeving behoren tot de mogelijkheden.

In de omgeving vinden we de Groene dijk met z’n watermolens, het Schildmeer met haar strand en mogelijkheid tot waterrecreatie en het natuurgebied tussen Slochteren en Harkstede, waar het fietspad tussen loslopend vee, landbouwgrond en slingerende waterpartijen doorheen loopt. 
Hoogezand ligt op ongeveer 25 minuten fietsen en Groningen op ongeveer een uur afstand. De bushalte ligt op ongeveer honderd meter van de Edsersheerd. Slochteren heeft bovendien een groot aantal mogelijkheden om sporten te beoefenen.